Boekentips

De Sinterklaasboekjes die je wél wilt hebben!

boekentips Inclusieve boeken kinderboeken Sinterklaas

De Sinterklaasboekjes die je wél wilt hebben!

Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar ik vind het alvast geen evidentie om goede, aanvaardbare Sinterklaasboekjes te vinden. Heel veel van de boeken die je oooooveral ziet liggen, zijn toch enigszins op het randje, volgens mij. En dan heb ik het natuurlijk over de afbeelding van de zwarte pieten. Ik ben er mij van bewust dat ik duizenden euro's aan omzet laat liggen, door die boeken niet in te kopen. Maar so be it. Deze boeken zijn alvast wél helemaal getest en goedgekeurd! Als er nog boekjes bijkomen, dan zet ik ze hier gewoon mee in dit...

Meer lezen →


Boekjes om te leren lezen

boekentips Educatief Leesboeken

Boekjes om te leren lezen

"Mijn kind zit in het eerste leerjaar en leert net lezen. Met welke leuke boekjes kunnen ze oefenen?" Dit moet zowat de meest voorkomende vraag zijn rond 15 september. 😅Je krijgt van de juf of meester te horen dat het nu vooral oefenen geblazen is, maar... met wat oefen je? Wat zijn de leuke boekjes? En vooral: wat kunnen ze al? Want je hebt misschien opgemerkt dat na enkele weken leesonderwijs een kleine basis is gelegd maar dat het arsenaal van woordjes voorlopig nog wel beperkt is tot een 3 a 10 woorden. Daar kom je in boekenland natuurlijk niet heel...

Meer lezen →


Mindset voor kinderen

boekentips Educatief kinderboeken Mindset onderwijs

Mindset voor kinderen

Je hoort steeds meer en steeds vaker over mindset. Ik ben van nature een grote positivo maar toch heeft het ook mijn leven écht veranderd toen ik hier actief mee aan de slag ging.

Heel veel volwassenen die bezig zijn met persoonlijke ontwikkeling, werken ook aan hun mindset. En mij ga je nooit horen zeggen dat het ooit te laat is om hier mee te beginnen, maar ik vind het wél een beetje jammer dat we het niet veel eerder leren. Op school bijvoorbeeld. Hieronder lees je waarom!

Meer lezen →


Boekjes voor baby's en peuters

Babyboekjes bestsellers boekentips

Boekjes voor baby's en peuters

"Welke boekjes kan ik kopen voor een baby of een peuter?"
"Zijn er al leuke boekjes voor een pasgeboren kindje?"

Dat zijn vragen die me heel vaak worden gesteld! En anderzijds heb ik dan ook weer een hele groep ouders die het tegenovergestelde zegt:

"Ja maar, ik heb echt nog maar een baby'tje, dus hij/zij is nog veel te jong voor boekjes!"

En voor deze 2 héél verschillende vragen, heb ik dit artikel en bijhorend filmpje gemaakt! Vol met boekentips voor je baby of peuter. Boekjes die trouwens ook perfect zijn als geboortecadeautje. Kersverse ouders krijgen vaak heel veel praktische cadeau's of babykleding en dan is een boekje meteen een heel origineel cadeautje.

Lees maar snel even mee!

Meer lezen →


De beste boeken voor vaderdag!

boekentips kinderboeken Vaderdag Voor ouders Voor papa

De beste boeken voor vaderdag!

Boekentips nodig voor vaderdag? We've got your back! Want hoe leuk is het, als je een boekje kan geven waar heel het gezin wat aan heeft maar dat extra speciaal is voor papa?

Hier komen onze tips!

Meer lezen →

x