Cadeautje voor de opvang?

Ik ben altijd DOLBLIJ als jullie er over nadenken om een boekje cadeau te geven aan de kinderopvang. 🥰
Dat is vaak iets waar nooit budget voor is en door jarige kindjes (of kindjes die vertrekken en een afscheidscadeautje geven), blijven er toch wat nieuwe boekjes in de omloop komen!

Qua leeftijd zit je hier natuurlijk met de doelgroep van de kindjes die nog nét niet naar de kleuterklas gaan OF zelfs nog maar enkele maanden oud zijn.

En soms zitten deze leeftijdscategorieën ook nog samen in één groep waardoor je idealiter een boekje hebt dat voor iedereen een leuk element heeft.

No worries, we hebben hier wat voor! 😄 Kijk maar mee!

De zigzag boeken

Zigzag 'Het bos' is het allergemakkelijkste boek in deze reeks. Je klapt het helemaal open (of zet het in een zigzagvorm rechtop) en éigenlijk kunnen de kindjes hiermee zelf aan het ontdekken gaan.

Beeld je in hoe het boek helemaal open ligt op de grond en hoe alle kindjes er rond en er op zitten om figuurtjes te zoeken en te ontdekken. Dat zijn de foto's die jullie me vaak nadien nog sturen! 😄
De begeleiders kunnen ook makkelijk inpikken want het boek staat vol met rijke taal.
🌱 De eekhoorn
🌱 De specht
🌱 De kastanje
🌱 Madeliefjes
...

Je ziet: voor de jongste kindjes is het een zoek-en ontdekboek en voor de oudste kindjes is het een opportuniteit om de woordenschat uit te breiden en het te werken rond de zintuigen die worden geprikkeld in de natuur.

Voorlezen in de opvang

Je kan ook een andere kant op gaan en kiezen voor een voorleesverhaaltje om cadeau te geven.

Maar ook hier: met verschillende leeftijden bij elkaar, heb je liefst iets interactief!
Een echte hit is het telboekje 'Bravo kleine vingers' wat vol zit met gaatjes. De voorlezer kan op iedere pagina een andere beweging maken waardoor de pagina tot leven komt.

Hoe dan ook, wat je ook kiest: zorg dat het lekker stevig is en dat het voor een breed doelpubliek kan. Maar gelukkig zijn de boekjes in ons aanbod allemaal geselecteerd op dat principe! 😊

Handig om te weten is dat we een categorie apart hebben voor alle kartonboeken.
Met iets uit deze selectie doe je dus nooit iets verkeerd.