Muziekboekjes voor je peuter of kleuter

Muziek is één van de beste dingen die je kan aanbieden voor de groeiende hersenen van je peuter of kleuter. Via muziek leg je verbindingen tussen verschillende hersencellen. En dat is iets waar je kind z'n hele leven baat bij heeft want hoe meer verbindingen, hoe beter. Dat helpt hen enorm bij het onthouden van nieuwe dingen, het creatief denken of het vinden van oplossingen.

Geluidenboekjes versus muziekboeken

Je kent vast en zeker wel de geluidenboekjes voor peuters met de dierengeluiden of de sirene van de brandweer en ambulance. Zo'n boekjes zijn in veel huishoudens een gigantische hit! Al is de kwaliteit van dit soort boekjes vaak niet zo denderend. De hoge tonen worden heel schril en scherp en hoewel je peuter ze vaak geweldig blijft vinden, zijn ze voor omstaanders iets minder tof. 😅

Op onze webshop zijn wel een paar toppers te vinden met hoog kwalitatieve geluidsopnames en fijne geluiden, maar waar we het vandaag écht over willen hebben... zijn de boekjes van Paco!

De Paco-boekjes

De boekjes van Paco zijn het mooie, volgende stapje na de 'basic' geluidenboekjes. Ik wil de Paco-boekjes eigenlijk ook meer omschrijven als muziekboekjes aangezien ze veel meer deuntjes en melodieën bevatten i.p.v. losse geluiden. Paco neemt je mee naar de opera, brengt je naar een jazz-optreden of volgt de fanfare.

Allemaal via mooie en iets langere muziekstukjes.

Het mechanisme

Het mechanisme werkt exact hetzelfde als de geluidenboekjes! Met één vingertje kan je de pagina aanraken en de muziek begint te spelen. Duw er nog een keertje op en het stopt meteen. Altijd fijn als je snel naar de volgende pagina wilt kunnen gaan.

Let op! Dunne pagina's!

In tegenstelling tot de allereerste geluidenboekjes, hebben deze boekjes dunne bladzijden. Je peuter of kleuter moet dus al iets of wat gewend zijn om voorzichtig om te springen met boekjes. Je kan ze ook gewoon gebruiken als voorleesverhaaltje (met een extra muzikale 'touch') zodat je ze zelf heel de tijd vast kan houden. Zo gebeuren er zeker geen ongelukken.

Wil je de boekjes graag in actie zien? Op de productpagina van elk boekje heb ik een demo-filmpje gezet van het boekje.

Ook De Huismuts (yep, ik ben grote fan!) toont ze in volle actie als ze uit een boekje voorleest voor dochtertje Pip. Je ziet het vanaf minuut 8.25.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd