Mijn favoriete interactieve voorleesverhalen voor kleuters!

bestsellers boekentips Interactieve boeken kinderboeken Voorleesverhalen

Wil je eens een voorleesverhaal met net dat tikkeltje meer? Voorleesboeken met brieven of op iedere pagina een keuze zonder te weten welke richting het verhaal dan uit gaat? Kijk dan snel verder want DIT zijn mijn favorieten!

Kijk je liever naar een video in plaats van te lezen? Dan klik je via deze link door naar ons Youtube-kanaal!

Voor het slapen gaan...

Je hebt er ondertussen een traditie van gemaakt: voor het slapengaan een kort verhaaltje.

En hoe knus en gezellig het ook is, het blijft vaak éénrichtingsverkeer. Jij leest voor en je kindjes luisteren aandachtig. Maar met deze boeken draaien we de rollen om! Of toch voor een stukje. Want ook al zien deze titels er op het eerste zicht gewoon uit, vanbinnen zijn ze anders dan andere boeken.

Drakenpost

Deze prentenboeken van Emma Yarlett zijn bijzonder indrukwekkend want binnenin zit het vol met envelopjes, brieven om uit te klappen, open te vouwen enzovoort.

De brieven spelen in deze prentenboeken dan ook écht de hoofdrol. In het boek 'Drakenpost' gaat hoofdpersonage Alex ten rade bij de brandweer, want plots heeft hij een draak in huis en dat kan wel eens vlammen geven... Ontdek snel via de brieven of het goed zal komen!

In dezelfde reeks vind je ook nog de boeken 'Monstermaaltijd' en 'Kerstpost'. Die laatste gaat, zoals je vast al wel kon raden, over een kindje die een brief schrijft aan de Kerstman met haar grootste Kerstwens. Alleen is de brief niet meer helemaal leesbaar. Oh-ow... Wat nu gedaan?

Wohiohio! Wie brult daar in de jungle?

Deze prentenboeken zijn ideaal voor ouders met kindjes die ie-de-re keer hetzelfde boekje willen. Want met dit verhaal is dat immers HELEMAAL niet saai!

Iedere keer opnieuw gaat het verhaal weer een hele andere kant op, afhankelijk van welke keuze je maakt.

Hoe werkt het net?

Op iedere pagina lees je een stuk voor. Maar in de laatste zin moeten de personages een keuze maken. Nemen ze de boot over de junglerivier of gaan ze via de schamele hangbrug? Dat kies je helemaal zelf! Bij iedere keuze hoort een bepaald icoontje en van zodra je de knoop hebt doorgehakt, kan je bladeren naar de pagina met het gekozen icoontje. Je komt dan enkele pagina's verder uit in het boek (of gaat enkele pagina's terug) en krijgt zo een hele leuke, nieuwe wending in het verhaal.

Dit prentenboek is dus een verhaal met meerdere mogelijke eindes en verveelt écht nooit!

In dezelfde reeks heb je ook 'Op zoek naar de schat van Z. de verschrikkelijke' en 'Joehoe! Sprookjesprins?', al is die laatste niet meer nieuw te verkrijgen. Met wat geluk tik je hem nog tweedehands op de kop!

Had je iets aan dit artikel? Geef het dan zeker een 'hartje' zodat anderen het ook makkelijk kunnen terugvinden!


Ouder bericht Nieuwer bericht


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

x