Hoe bedank jij de juf of meester ?

Het is mei!
Dan beginnen we heel voorzichtig vooruit te kijken naar het einde van het schooljaar. Of tenminste: we merken dat jullie dat doen. Er rollen heel wat vragen over geschikte cadeautjes voor juffen en meesters onze mailbox binnen.

Het is heel fijn om te zien dat jullie niet massaal richting chocolade en specifieke merchandise rennen. Daar is trouwens niets mis mee. Als je juf de beste is, mag dat te zien zijn aan haar koffiemok en als de meester verantwoordelijk is voor een beregoed schooljaar, is een teddybeer met aangepast t-shirt absoluut op zijn plaats. Maar je kan natuurlijk maar uit één mok tegelijk drinken en knuffelberen zijn slechts in beperkte mate stapelbaar.

We willen maar zeggen: als je op zoek bent naar iets anders, dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Toeval of niet, een groot deel van onze klanten zijn leerkrachten. We zien dus vanop de eerste rij waar je hen een plezier mee kan doen. En we horen het ook, want ze geven vaak feedback. 😁

Wie we ook zeker niet willen vergeten zijn de kinderbegeleiders en onthaalouders. Ook daar horen we dikwijls: ‘Boeken krijgen is de max!’

En die boeken hebben wij in huis.

We zetten er per leeftijdscategorie enkele voor jullie in de kijker, maar klik gerust door naar ons volledig assortiment.

Kan je moeilijk kiezen? (Dat zouden we begrijpen). Ze hebben het misschien al? (We kennen de twijfel.)

ÉéN oplossing: de Studio Tosti cadeaubon.

Voor het kinderdagverblijf

Ideaal voor de kindjes én begeleiders. De kinderen kunnen genieten van het verhaal en hun fantasie de vrije loop laten bij het verkennen van de blokken. Oudere peuters kunnen volop bouwen. Als begeleider krijg je de speelimpuls aangereikt en kan je vlot differentiëren binnen je groep. En eerijk, is er ooit té veel Duplo in een kinderdagverblijf?

  • Muziek Maestro

Geen gebrek aan muziek in een kinderdagverblijven. Ik kan het weten, ik woon achter eentje. Maar waarom niet eens afwisselen met wat klassieke deuntjes? Muziek Maestro kan met één aanraking zelf bediend worden door de kindjes ( yep, het boekje is stevig genoeg ) en alleen al daardoor grijpen veel kinderen vanzelf naar dit boekje. Mozart en Chopin zijn dan mooi meegenomen. Toch?

Eentje onder het motto: wat je er niet insteekt kan er niet uitkomen. Je mag zijn wie je bent, want van elkaar verschillen is oké. Een mooi verhaal over respect als basiswaarde. Daar kan je niet vroeg genoeg mee beginnen als je’t ons vraagt.

  • Wij !

Dit is een heerlijke nieuwkomer op onze webshop. Een stevig kartonboek over onze gelijkenissen en onze verschillen. Perfect op kindermaat maar niet kinderachtig. Het zit boordevol doorkijk-verrassingen en de vormentaal is fantastisch. Een must have in het kinderdagverblijf en de kleuterklas.

Klik hier voor meer inspiratie voor deze leeftijdscategorie.

Voor de kleuterklas

  • Wij !

We vertelden het hierboven al, een échte aanrader. Heel toegankelijk voor de kinderen en daardoor ook het perfecte lesmateriaal voor kleuterleerkrachten om in te zetten op thema’s die we bij kleuters vaak uit de weg gaan. Dit boek windt er geen doekjes om, we verschillen allemaal een beetje. Zoals jongens en meisjes bijvoorbeeld, en ja, de piemel wordt hier gewoon getekend.

Waar komt ons water vandaan? Welke weg volgt het voor het aankomt in onze kraan? Ook in dit boekje zit een mooie win-win. Het kan in de klasbib waar kinderen het zelf komen verkennen maar inhoudelijk zéker straf genoeg om er een lesthema op te baseren.

  • Mijn eerste bingo

Spelend leren is een troef en deze bingo leent zich daar helemaal toe. De prenten blijven dicht bij de leefwereld van het kind. Voor de leerkracht schuilt hier ook een mooie kans om laagdrempelig met zijn/haar leerlingen in gesprek te gaan en zo meer inzicht te krijgen in de thuisomgeving van de kinderen in de klas.

  • Het Studio Tosti emotiegezichtje

Spreken is zilver, zwijgen is goud? Niet als het over emoties gaat.
Het emotiegezichtje is een goede tool om gevoelens bespreekbaar te maken en daarbij vooral ook de nuances op te zoeken. In dit blogbericht lees je er alles over.

Klik hier voor meer inspiratie voor deze leeftijdscategorie.

Voor het lager onderwijs

Kinderen krijgen les in wiskunde, in WO, in godsdienst,... en in taal. In die taalles leren we schrijven en lezen, we leren zinsbouw, spelling en begrijpend lezen. Maar waar leren we spreken? Dan bedoelen we niet technisch, zoals bij de logopedist, maar echt, inhoudelijk, goed met elkaar spreken? Discussiëren, debatteren, fantaseren, het innerlijke verwoorden én uitspreken? We moeten dat ook léren en dat wordt heel vaak over het hoofd gezien.

Daarom zetten we een paar materialen op een rijtje die spreken in de klas kunnen stimuleren:

Andere leuke tips om de klasbib te verrijken ( voor ieder wat wils ).

Benieuwd naar meer? Klik hier!

Om te inspireren

Lijken al deze suggesties wel fijn, maar zoek je toch meer iets voor de leerkracht zelf?

Deze boeken staan garant voor tonnen inspiratie:

En hadden we al gezegd dat als uitkiezen niet lukt, er altijd een noodoplossing is?


Tot slot,
Voor wie nog twijfelt over een biermand:

Een goed boek wordt niet slecht, staat niet te schimmelen in de kast (of toch niet in normale omstandigheden), je kinderen worden er ook beter van en het zorgt zeer zelden voor een sugar rush of indigestie.

Ziezo, Dit jaar geen pralines. Maar de juf/de meester is de beste. Dat zéker wel.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd