De Sinterklaasboekjes die je wél wilt hebben!

boekentips Inclusieve boeken kinderboeken Sinterklaas

Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar ik vind het alvast geen evidentie om goede, aanvaardbare Sinterklaasboekjes te vinden.

Heel veel van de boeken die je oooooveral ziet liggen, zijn toch enigszins op het randje, volgens mij. En dan heb ik het natuurlijk over de afbeelding van de zwarte pieten.

Ik ben er mij van bewust dat ik duizenden euro's aan omzet laat liggen, door die boeken niet in te kopen. Maar so be it.

Deze boeken zijn alvast wél helemaal getest en goedgekeurd! Als er nog boekjes bijkomen, dan zet ik ze hier gewoon mee in dit bericht.

 

Sinterklaasliedjes

Zelden zag ik prentenboeken die zo sfeervol en warm geïllustreerd zijn als dit boek. De magische en knusse sfeer van de Sinterklaasperiode zit er ZO goed in. DAT is ook wat ik wil doorgeven aan de kindjes van nu. Die magie, die sfeer, die leuke liedjes, dat geheimzinnige van de Sint die over het dak loopt met zijn paard.

De tekstjes in dit boek, zijn stuk voor stuk de meest bekende Sinterklaasliedjes. Je kan ze voorlezen of samen zingen, dat kies je zelf.

De personages zijn bijzonder inclusief, écht elk kindje kan zich herkennen in één of meerdere figuurtjes. En dat maakt van dit boek natuurlijk een grote must have voor je boekenkastje!

Je shopt het hier!

 

Het geheime boek van Sinterklaas

Voor de kinderen die al ietsje ouder zijn en al iets meer vragen hebben over Sinterklaas, is er dit boek. Het is een informatief boek dat dieper ingaat op de traditie rond Sinterklaas. Maar ook op de traditie van het snoepgoed, de link naar het speelgoed, Spanje en de zwarte pieten.

Het boek legt duidelijk uit wie Sinterklaas is, maar geeft ook een hele mooie boodschap op het einde!

De prenten zijn van de hand van Sassafras de Bruyn. Gevoelig en gedetailleerd getekend, zoals we van haar gewoon zijn!

Je shopt het hier!

 

Ik heb er alle vertrouwen in dat ik deze lijst met tips, de komende maanden en jaren nog wat ga kunnen uitbreiden. 

Lieve auteurs, illustratoren, uitgevers: werk mee aan de boeken die wél het verschil kunnen maken en deze mooie, magische traditie nieuw leven kunnen inblazen! ⭐️


Ouder bericht


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

x