De beste kinderboeken van 2021 (tot nu toe)!

2021 bestsellers boekentips kinderboeken

We zitten alweer een goed stuk in 2021 en dan maak ik graag nog eens een momentje tijd om te kijken naar de boeken die het dit jaar al bijzonder goed hebben gedaan.

En dat bedoel ik in de ruimste zin van het woord! Bekroonde prentenboeken, winnaars van de boekenpauw of boekenleeuw, boeken waar op de sociale media ineens heel veel om te doen was of simpelweg boeken die enorm goed verkocht hebben.

De Neehoorn

De 'Neehoorn' is één van de meest ongemanierde prentenboeken die je ooit zal zien. En dat maakt het natuurlijk tot zo'n groot succes. Want dit boek bevat geen moraal, geen boodschap, nee. Het geeft gewoon een immens gevoel van herkenbaarheid voor jonge (en iets oudere) kinderen.

De NEEhoorn komt nog een heleboel andere dieren tegen doorheen het verhaal die ook bijzondere eigenschappen hebben en net die herhaling maakt het boek zo fijn om voor te lezen. Want natuurlijk heeft ieder dier zijn eigen stemmetje nodig. Begin al maar te oefenen, mama's en papa's!

Aap leest een letter

Aap leest een letter is hét boek voor iedere logopediste, leerkracht, ouder,... die bezig is met kindjes en taal. Heb je een kleuter die een buitengewoon grote interesse heeft in lettertjes of klanken, of heb je een lezertje die maar niet vertrokken geraakt met lange 'ij' of korte 'ei', dit boek past bij ieder kindje!

Want door middel van korte hoofdstukjes komt iedere letter of klank aan bod op een speelse manier via diertjes. Het is een fijn voorleesboek dat je ook zeker kan gebruiken zonder te focussen op taal of spelling.

Wat Viktor voelt

Ik ben altijd wild enthousiast als boekjes over emoties in 'the picture' komen te staan en dat was de voorbije maanden ook echt het geval met de Viktor-boekjes op sociale media!

En dat begrijp ik volledig, want naast een herkenbaar voorleesverhaaltje, krijg je in ieder boekje ook handige ademhalingsoefeningen om bij iedere plots opduikende emotie toe te passen. De thema's die aan bod komen gaan van verlegen zijn, tot je angstig voelen of boos worden.

Iedere emotie heeft zijn eigen boekje en zo kan je gewoon in huis halen wat bij jouw kindje past!

Samen gaan bouwen

Oké, ik beken. Ik ben grote Oliver Jeffers fan! Alles wat hij maakt, zie je een paar weken later in goud veranderen. Dat was ook het geval met het boek 'Samen hier' en nu is onlangs zijn langverwachte opvolger uitgekomen!

Ik verwacht dat dit een absolute bestseller zal worden want net zoals zijn vorige boek, zit ook hier weer fantastisch veel symboliek in. Deze keer gaat het over hoe je samen herinneringen kan bouwen voor later en hoe je hier dan altijd naar terug kan grijpen, op welk moment dan ook.

Ook deze keer zijn de tekeningen weer lekker figuratief en kan je overal grappige details opmerken. Zo kan je tijdens het voorlezen ook visueel op ontdekkingstocht.

Stinkhond

Voorleesboek of eerste leesboekje? De boeken van Stinkhond zijn er voor iedereen die op zoek is naar een makkelijk te lezen verhaal met veel mooie, kleurrijke prenten.

De lieve Stinkhond zal meteen je hart veroveren en neemt je mee op al zijn avonturen.

Er zijn nog boekjes van deze lieverd op komst, dus als het ook bij jou een succes is dan heb je ineens cadeau-ideetjes voor binnenkort!

 

De boekjes uit dit artikel shop je door simpelweg te klikken op de afbeelding. Die brengt je rechtstreeks naar de productpagina.

Als je wat had aan dit artikel, geef het dan zeker 'een hartje' en dan help je anderen om het ook sneller te vinden!


Ouder bericht Nieuwer bericht


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

x