De beste kinderboeken van 2020!

2020 bestsellers boekentips kinderboeken

2020 Was natuurlijk een beetje een gek jaar, maar ook hier hebben toch enkele boeken bijzonder veel succes geboekt! Dit waren de boeken die er volgens mij héél erg zijn uitgesprongen dit jaar.

De fantastische vliegwedstrijd

De fantastische vliegwedstrijd

In november 2020 wint Sebastiaan Van Doninck de boekenpauw met 'De Fantastische Vliegwedstrijd', het prachtige boek met teksten van Tjibbe Veldkamp. Helaas geen boekenbeurs dit jaar, maar gelukkig werd er ook online veel aandacht gegeven aan de uitreiking van deze prestigieuze prijs! De fantastische vliegwedstrijd is een heerlijk prentenboek om voor te lezen want je kan je innerlijke Frank Raes bovenhalen om de wedstrijd te beschrijven. De vogels houden samen een vliegwedstrijd maar als je dacht dat ze hiervoor hun vleugels zouden gebruiken, ben je fout. Ze bedenken stuk voor stuk de meest indrukwekkende vliegmachines, alleen... loopt er van alles mis. Wil jij weten wat er écht aan het gebeuren is? Blader dan maar snel even terug naar het begin en kijk nog een beetje beter naar de prenten! Je shopt dit boek hier.

Monsterlijke microben

Dit boek is er eentje dat al wat langer bestond, maar opnieuw is uitgegeven vanwege het corona-virus. Het heeft menig ouders, leerkrachten, zorgpersoneel,... geholpen om op een toegankelijke manier uit te leggen aan kinderen wat er aan het gebeuren is in de wereld.

Wat is een virus? Wat doet het met je lichaam? Dat komt allemaal stap voor stap aan bod in dit boek.

Huis met de gele deur

Het huis met de gele deur

Het huis met de gele deur is met veel toeters en bellen onthaald op sociale media omdat dit het eerste kinderboek was, geschreven door Hanne Luyten. We zouden het boek onrecht aandoen als we zouden zeggen dat dit de hoofdreden was van het succes want de mooiste en belangrijkste reden is, volgens mij, de sprankelende diversiteit die dit verhaal bevat.

Wat speelt er zich allemaal af in het huis met de gele deur? Wie woont er allemaal? En wie woont er jammer genoeg niet. Want dit verhaal geeft ook aandacht aan een sterrenkindje. Ik word altijd een beetje warm van prentenboeken die inclusief zijn en er voor zorgen dat ieder kindje in onze samenleving zich kan herkennen in een boek.

Je shopt dit boek hier!

Alfabet

Alfabet

Een boek waar veel mensen met veel spanning naar uit hebben gekeken: de nieuwe van Charlotte Dematons!

Je kent haar misschien wel van het grote boek 'Sinterklaas' dat vol zat met honderden kleine details, allemaal met veel precisie bijeen getekend en geschilderd. En 'Alfabet' is niet anders!

Het boek zit van begin tot einde vol met allemaal woorden. Nu ja, het boek bevat nochtans geen letter tekst maar desondanks zit het VOL met taal. Iedere pagina staat in het teken van een andere letter en aan jou om er achter te komen welke.

Ga op zoek naar woorden die je nog niet kende via de prenten of betrek heel je gezin in deze zoektocht om het extra leuk te maken. Voor nog meer ontdekkingen kan je de gratis app inschakelen want die kan je stap voor stap over de pagina bewegen om nieuwe woorden te ontdekken.

De jongen, de mol, de vos en het paard

Dit is zo'n boek dat plotseling overal opdook. Ik moet zeggen dat ik het succes van dit boek totaal niet had zien aankomen maar ik beken: ik ben nu ook fan!

Het is een boek dat op een hele gevoelige manier (zowel qua tekst als qua tekeningen) de kern van het leven aanraakt met mooie pagina's en rake teksten.

Je voelt het hart van de auteur bonzen door iedere pagina. Het is het perfecte geschenkje, ook voor jezelf.

 

Had je wat aan dit artikel? Geef het dan zeker een 'hartje' en zo kunnen anderen deze post makkelijker terugvinden!


Nieuwer bericht


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

x