Boekjes voor baby's en peuters

Babyboekjes bestsellers boekentips

"Welke boekjes kan ik kopen voor een baby of een peuter?"
"Zijn er al leuke boekjes voor een pasgeboren kindje?"

Dat zijn vragen die me heel vaak worden gesteld! En anderzijds heb ik dan ook weer een hele groep ouders die het tegenovergestelde zegt:

"Ja maar, ik heb echt nog maar een baby'tje, dus hij/zij is nog veel te jong voor boekjes!"

En voor deze 2 héél verschillende vragen, heb ik dit artikel en bijhorend filmpje gemaakt! Vol met boekentips voor je baby of peuter. Boekjes die trouwens ook perfect zijn als geboortecadeautje. Kersverse ouders krijgen vaak heel veel praktische cadeau's of babykleding en dan is een boekje meteen een heel origineel cadeautje.

Lees maar snel even mee!

Buggyboekjes

Buggyboekjes, knisperboekjes, knuffelboekjes,... Ze hebben verschillende namen maar eigenlijk zijn het allemaal soortgelijke boekjes.

Ze zijn namelijk perfect om mee te nemen in de buggy of om in een wiegje te leggen omdat ze lekker zacht zijn!

Het zijn boekjes van stof zonder hoekjes en kantjes waar je baby zich dus niet aan kan pijn doen. En meestal zit er nog wat extra in zoals een pagina die een knispergeluidje maakt (vandaar de naam: knisperboekje) of een paar pagina's met een leuke textuur. Op het einde hebben ze (bijna allemaal) een spiegeltje waar je kindje zijn of haar eigen gezichtje in kan bewonderen!

 

"Gebruiken ze deze boekjes dan maar één of twee maanden?"

Nee, eigenlijk gaan deze boekjes verrassend lang mee! Oudere kindjes gebruiken ze vaak als troost en gebruiken ze om lekker mee in slaap te vallen. Ik zie andere kinderen ze veel later zelfs nog gebruiken in hun speelgoed(boeken)winkeltje als koopwaar!

Schuimboekjes of foamboekjes

Een volgende logische stap zijn de foamboekjes. Dat zijn boekjes die gemaakt zijn van een speciaal soort schuim, waar kinderen geen stukjes kunnen afbijten.

Ze zijn super licht en super zacht, waardoor ook kleine handjes er al prima in kunnen bladeren of mee kunnen spelen.

Ik heb er zelf 2 superleuke in de webshop staan in de vorm van een melkflesje of een honingpotje. Dus ook die kunnen later nog prima gebruikt worden om winkeltje mee te spelen!

Je kan ze hier vinden:

Melkflesje (Dit kinderboek bevat trouwens 1 pagina die borstvoeding helemaal gaat normaliseren, love it!)

Zwart-wit boekjes

Wist je dat babytjes nog geen kleuren kunnen waarnemen en in het begin alleen maar licht en donker kunnen onderscheiden van elkaar? Contrasten nemen ze goed waar en daarom zijn dus veel boekjes voor baby's uitsluitend in zwart-wit gedrukt zijn.

Denk maar aan het mooie boekje 'Hey Baby, kijk!' van Laura Van Boechout en Eva Mouton. Je kan het hier bewonderen!

Geluidenboekjes

Tja, wanneer zijn geluidenboekjes geen goede boekenkeuze? Ze dienen zo'n brede doelgroep en ook voor de allerkleinste kindjes zijn ze ideaal! Geluid en muziek in het bijzonder, kan zo erg de aanmaak van nieuwe hersenverbindingen stimuleren, dat het één van de mooiste dingen is die je kan aankopen voor een kindje.

Wil je hier graag meer over te weten komen?

Dan verwijs ik je graag door naar een ander blogbericht van een tijdje geleden. Klik even hier!

Flapjesboeken

Van zodra je baby al voor iets langere periodes de oogjes open heeft, is het kiekeboe-spel iets dat gegarandeerd voor veel lachjes kan zorgen.

En het kiekeboe-spel in boekvorm, zijn eigenlijk de flapjesboeken.

Ik zet zelf vooral in op vilten flapjes, omdat die zelfs bestand zijn tegen je kleine tornado! Ze kunnen omgeplooid worden, fout weggestoken,... dat maakt allemaal niet uit omdat de flapjes van stof zijn en dus nooit beschadigd kunnen geraken.

Kartonnen flapjes zijn in dat opzicht dus iets fragieler, maar voor rustige kindjes kan dat dus zeker wel.

 

Heb je genoeg inspiratie om geschikte boekjes te vinden voor je baby of peuter? Super! Daar doe ik het voor! 💛

Je kan alle boekjes (en nog veel meer) shoppen onder de tab 'Babyboekjes' of door simpelweg even op deze link te klikken.

Ik ben SUPER benieuwd naar de boekjes die jullie gaan uitkiezen!!!

Heb je graag wat beeld bij de boekentips?

Bekijk dan zeker onze Youtube-video over dit onderwerp!

Veel liefs,
Ilse


Ouder bericht Nieuwer bericht


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

x